• Lars en Tiemen

5 tips voor meer testosteron

Testosteron is het primaire seks hormoon bij de mannen. Het wordt vaak geassocieerd met spiermassa, libido en secundaire geslachtskenmerken zoals een zware stem, baard enzovoort. Testosteron is echter voor veel meer belangrijk dan dat.


Zo is dit hormoon onder andere ook van cruciaal belang voor:


- Gezonde botten en botdikte

- Vetdistributie

- Spierkracht

- Productie van rode bloedcellen

- Productie van sperma


Optimale testosteron niveau's zijn dus niet alleen van belang om goede resultaten te kunnen behalen op vlak van vetverlies en spieropbouw, maar ook voor je gezondheid en je welzijn in het algemeen.


Mannen die lijden aan een te laag testosteron niveau rapporteren vaak een gebrek aan motivatie, futloosheid, extreme vermoeidheid, geen libido, angst, ontstekingen en gewrichtspijn, minder zelfvertrouwen enzovoort.


In extreme gevallen worden deze mannen op TRT (Testosterone Replacement Therapy) geplaatst. Dit is een vorm van therapie waarbij testosteron extern wordt toegediend (via injectie) omdat het lichaam zelf onvoldoende testosteron aanmaakt.


Met het bovenstaande kunnen wij jou niet helpen, daarvoor is een arts en vaak ook een endocrinoloog nodig.


Wel kunnen we jou 5 tips geven waarmee jij op natuurlijke wijze jouw testosteronproductie kan optimaliseren. In onderstaande video geeft coach Lars uitleg over welke tips je kan toepassen:
25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven