TWO COACHES

WITH A NO BULLSHIT APPROACH

LARS DESMET

TIEMEN ESPRIT

Als kind en jonge tiener heb ik zelf overgewicht gehad. Wat begon als het meedoen aan een "Start-To-Run-programma" groeide uit tot een liefde voor sporten zoals lopen, fitness, powerlifting & Braziliaanse Jiu-Jitsu. Hiernaast werden onderwerpen voeding, psychologie, sociologie, trainingsleer, coaching... al vlug ook deel van mijn favoriete onderwerpen om over op te zoeken en bij te leren.

Tijdens het trainen en bezig te zijn met voeding stuitte ik soms op advies zoals bijvoorbeeld "je moet 3 setjes van 10 herhalingen doen.". Maar waar komt dit getal vandaan? Waarom is dit mooi een rond getal en niet 9 of 11 herhalingen + wat zou het effect zijn als ik er maar 4 doe??? Dit zijn de zaken waar ik ondertussen wel een antwoord op kan geven door mij te omringen met de juiste personen, een nadruk te leggen op onderzoek, leergierig te zijn en constant te streven om een betere coach en trainer te zijn.

We zijn allemaal anders en wat werkt voor mij, zal misschien niet werken voor jou. Maar er is altijd iets dat werkt of iets wat zorgt dat wat je nu doet, niet werkt. En dit kunnen we vinden en op inspelen om het te doen werken. En dat is mijn passie en taak als trainer & coach.


"Become the best you!"

Al sinds zesjarige leeftijd ben ik met training bezig. Ik startte vooral met vechtsport en krachttraining om sterker en gespierder te worden. Op latere leeftijd zag ik in dat er heel wat meer is in het leven dan ijzer tillen en kwark eten. Ik begon een enorme passie te krijgen voor alles wat met mindset, productiviteit, gedragspsychologie en lifestyle te maken had. Vroeger wou ik enkel zo gespierd en zo sterk mogelijk worden.

Nu coach ik mezelf en mijn klanten voor veel meer dan dat. Er zijn enorm veel mensen die niet het maximale uit hun leven halen en dat is zonde vind ik. Meer uit het leven halen is echter niet evident. Iedereen wil meer zelfzekerheid, meer productiviteit, betere relaties, een sterkere fysiek, meer financiële vrijheid enzovoort.

Maar soms lijkt de situatie uitzichtloos en heb je de tools niet om naar je gewenste situatie toe te streven. Dit is waar ik mijn dagelijkse missie van maak. Ik wil mensen de tools aanreiken waarmee ze het leven bij de ballen kunnen grijpen en kunnen groeien naar de best mogelijke versie van zichzelf. Na een intensieve transformatie die ik zelf ondergaan heb, ben ik gewapend met zowel de praktische ervaring als de wetenschappelijke kennis om jou hierbij optimaal te begeleiden.

“Fortune favors the bold!”