coach lars

Hieronder lees je over de transformatie van Urban Warrior coach Lars. Aangezien onze coaches continu bezig blijven met groeien en ontwikkelen, wordt deze tijdlijn regelmatig aangevuld en up-to-date gebracht.

Mijn eerste kennismaking met sport begon al op zesjarige leeftijd. Mijn moeder schreef me in bij een lokale karateschool omdat ik mijn energie ergens in kwijt moest. Zo startte ik dus met karate en heb dit ongeveer 16 jaar gedaan. Ik behaalde hierin uiteindelijk mijn zwarte band en ging later experimenteren met andere vechtsporten. Deze waren voornamelijk thaiboxing, kickboxing, krav maga en MMA. Na het behalen van mijn zwarte band in karate, gaf ik zelf regelmatig trainingen aan de leden uit mijn club. Dit is waar ik mijn allereerste ervaring met coachen op deed. 

Maar tegelijkertijd ontdekte ik ook een tweede passie: Fitness. Dit was een omslagpunt in mijn leven, en vanaf dit punt veranderde zowat alles.

40683765_300772557390840_466317922744768
ohp.jpg
DSCN0543.JPG

Het was al snel duidelijk dat fitness veel meer was dan enkel een hobby voor mij. Het ging veel verder dan gewoon enkele uren trainen per week en met mijn voeding bezig zijn. Ik kon er letterlijk niet over stoppen. Iedere dag zocht ik informatie op over training, voeding en levensstijl. Wat begon als enkele willekeurige oefeningetjes doen in mijn garage, groeide steeds meer uit tot een echte passie en uiteindelijk een carrière. Ik maakte dan ook de keuze om de bachelorstudie Sport en Bewegen te gaan volgen, en hier mijn beroep van te maken.

Ik heb altijd graag getraind, maar het was pas op het punt dat ik enkele jaren krachttraining achter de rug had, dat ik doorhad wat voor een impact fitness kan hebben op je leven. Uiteraard zag ik fysieke vooruitgang. Mijn lichaam werd gespierder en ik kreeg een lager vetpercentage. Daarnaast ging mijn fitheid er ook op vooruit en voelde ik me gewoon sterker en energieker. 

Maar wat ik echt opmerkelijk vond, was dat mijn zelfvertrouwen een flinke boost had gekregen. Vanaf dit punt ben ik me dan ook meer en meer beginnen verdiepen in gedragspsychologie, mindset en lifestyle. Dit was een goede periode in mijn leven, omdat ik de eerste jaren iets te obsessief bezig was met krachttraining. Ik trainde continu, volgde het saaiste dieet die je maar kan bedenken, en gaf bakken spaargeld uit aan dure supplementen. Ook had ik bijna geen sociaal leven, omdat ik constant in de gym zat en dacht dat dit niet te combineren was met een 'fitness lifestyle'.

Jaar 1b.jpg

Gelukkig zien de tijden er nu beter en evenwichtiger uit. Ik heb een balans weten te vinden tussen plezier, werk en een goed fysiek onderhouden. En dit is hoe The Urban Warrior uiteindelijk tot stand is gekomen. Ik leerde inzien dat er meer was in het leven dan platte kaas eten en ijzer optillen. Veel meer!

Ik zag hoe mensen rondom mij moeite hadden met het overwinnen van problemen in hun leven. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook in andere aspecten. Ik kwam telkens tot de conclusie dat het begint bij je mindset en hoe je in het leven staat. Dit is de basis die je succes kan maken of juist kan breken. 

Hiervoor staat The Urban Warrior. Met mijn bedrijf specialiseer ik me in 'body recomp'. Dit houdt in meer spiermassa opbouwen en minder vetmassa. Maar het gaat verder dan dat. Ernaar streven om de beste versie van mezelf te worden en anderen helpen om hetzelfde te doen is mijn dagelijkse missie. Ik koester de gedachte dat we strijden voor de vrijheid van hardwerkende mensen die het maximale uit hun leven willen halen. 

updates

Bayesian personal training course

41172704_240287666679767_617513710582444

Kort nadat ik afstudeerde ben ik gestart met de Bayesian personal training cursus. Deze opleiding is één van de meest uitgebreide en diepgaande opleidingen voor personal trainers en online coaches. Tijdens deze 7 maanden heb ik meer geleerd dan in mijn 3-4 studiejaren samen. De Bayesian course richt zich voornamelijk op bodyrecomp. Je leert er dus alles over spieropbouw, vetverlies en krachttraining. 

Dit was een cruciale stap in mijn ontwikkeling als personal trainer. Ik had al redelijk wat praktische ervaring en kennis opgedaan tijdens mijn stages, maar deze opleiding heeft mijn kennis simpelweg naar een heel ander niveau getild. 
 

Tot op vandaag gebruik ik nog steeds de tools die ik leerde uit deze opleiding om mijn klanten de best mogelijke coaching te geven.

The coach gets coached: Zelf aan de slag met een trainer

Tijdens mijn afstudeerstage in Finland liet ik me serieus gaan. Ik trainde nog altijd hard en regelmatig, maar lette totaal niet op mijn voeding. Pizza, ijscrème, hamburgers en de 'occasionele' gin tonic werden vaste onderdelen van mijn dieet ginder. Hierdoor kwam ik veel aan. In combinatie met het zware trainen zorgde dit gelukkig wel voor wat winst in spiermassa, maar in proportie ging mijn vetpercentage teveel omhoog.

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je met zo een dieet geen optimale resultaten kan verwachten. Maar het ergste was dat ik al tientallen keren dit pad was opgegaan. Veel aankomen in een korte tijd, om dan in een vetverliesfase te gaan en al je spiermassa te verliezen. Op deze manier kom je in een 'jo-jo' manier van diëten terecht waarbij je uiteindelijk niets van vooruitgang boekt op de lange termijn.

Ik was het beu. Het was tijd om de situatie grondig aan te pakken en duurzame resultaten te behalen. Ik had er genoeg van om telkens te stagneren na al het werk die ik deed. Ook in de gym boekte ik weinig progressie en kreeg ik last van allerlei ontstekingen. 

Toen besloot ik om aan de slag te gaan met een online coach. Ik was ervan overtuigd dat dit proces me veel ging bijleren. 

Ik deed uitvoerig mijn onderzoek en kwam uiteindelijk bij Victor Mooren terecht. Victor was zelf een Bayesian gecertificeerde trainer, die al duizenden klanten had geholpen bij het verbeteren van hun fysiek. De reden waarom ik met Victor aan de slag ging, was omwille van alle positieve reacties die ik zag van zijn klanten. Daarnaast demonstreerde hij enorme niveau's aan kennis via zijn artikels die altijd stevig onderbouwd waren.

Het coachingstraject was zoals ik had verwacht een echt succes. Ik heb in die periode heel wat spiermassa opgebouwd, veel vetmassa verloren en een heel stuk kracht gewonnen op mijn powerlifts. 

Maar daarnaast heb ik ook gewoon enorm veel bijgeleerd over training, voeding en het onderhouden van een duurzame levensstijl. Zaken zoals mijn stress management en slaapkwaliteit waren nu ook veel beter.

 

Nu ik zelf zo een transformatie had ondergaan, kreeg ik nog meer motivatie om hetzelfde bij mijn klanten te doen!

Transformatie-Lars.jpg
sumo deadlift.jpg

Eerste fotoshoot

Na mijn coachingstraject met Victor Mooren was ik serieus wat vetmassa verloren. Ik stond vrij scherp op 72 kg lichaamsgewicht, wat vrij licht is voor mijn lengte (1m81). Het was tijd om te 'lean bulken'.

Een lean bulk is een fase in je training en voeding waarbij je de nadruk legt op het opbouwen van droge spiermassa met zo weinig mogelijk toename in vet. Daarvoor ga je in een zogenaamd calorie overschot eten. Dit wil zeggen dat je meer calorieën gaat eten dan je verbruikt. De calorieën die overblijven, gaat je lichaam dan gebruiken om nieuw weefsel aan te maken (bv. spiermassa). 

Geen vet bijkomen is zo goed als onmogelijk. Zeker als je naturel bent en traint zonder AAS (Anabolic Androgenic Steroids) ga je sowieso wel een beetje vet bijkomen. De kunst is om het geleidelijk aan te doen, zodat je op de lange termijn spiermassa kan opbouwen en zo weinig mogelijk vetmassa bijkomt. Izzy Narvaez, een coach uit de Verenigde Staten heeft me hierbij heel goed gecoacht. 

Izzy's stijl van training sloot ook heel goed aan bij mijn persoonlijke doelen. De nadruk lag bij hem op zware compound lifts (squat, bench press, deadlift, row, chin up en overhead press). Gezien ik heel graag op deze wijze train en dus geloofde in zijn trainingsaanpak besloot ik om met Izzy in zee te gaan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

75kg 15% bf maart 2017.jpg
begin 2019 (2).jpg

Het resultaat van een jaar bulken met coach Izzy Narvaez. Foto links: 72kg
Foto rechts: 85kg

Na een jaar bulken stond mijn vetpercentage wat hoger. Izzy vertelde me dat het tijd was om terug een vetverliesfase in te schakelen zodat ik terug scherper stond en het overtollige vet kon kwijt geraken. 

Gedurende deze periode kreeg ik echter financieel een hoop moeilijkheden waardoor ik de keuze heb gemaakt om de coaching met Izzy stop te zetten. Ik moest een alternatief zien te vinden ofwel een tijdje zelfstandig aan de slag gaan. 
 

Het was op dit moment dat ik Frank Den Blanken tegenkwam op social media. Frank is een Nederlandse coach en is bekend omwille van zijn Shredding programma. Het shredding programma is een groepstraject waarbij de deelnemers in 12 weken tijd zo scherp mogelijk worden gezet. "Verlies in 12 weken tijd 6% van je lichaamsvet" was de slogan van het programma. Gezien dit ging over een éénmalige investering en je meteen 3 maanden zoet was, besloot ik om hieraan mee te doen.

Wat ik niet wist, is dat er een fotoshoot was inbegrepen bij het programma. Blijkbaar was dit een 'bonus'. Na je vetverliesfase van 12 weken (als je scherp genoeg stond) had je de optie om deel te nemen aan een fotoshoot.

Ik had altijd al eens een fotoshoot willen doen. Alleen had ik dat uitgesteld omdat ik eerst de nadruk wou leggen op een goede basis fysiek opbouwen. Gezien dit echter een bonus van het programma was dacht ik "Waarom ook niet? Let's do this"

Vooraleer ik kon deelnemen aan de fotoshoot moest ik een speciaal voorbereidingsprotocol uitvoeren van 10 dagen. Dit wil zeggen dat je gedurende 10 dagen een heel strict dieet moet volgen die bedoeld is om jou in de best mogelijke shape te brengen. 

Ik heb heel dit proces ook gedocumenteerd via video's. Deze kan je hier bekijken.

Voor een allereerste fotoshoot was ik heel tevreden met het resultaat. Ik wist ook van mezelf dat ik de puntjes op de i heb gezet voor deze shoot en alle instructies  haarfijn heb uitgevoerd. Als je dit weet, dan kan je in mijn ogen gewoon niet anders dan tevreden zijn met het eindresultaat.

IMG_5764.jpg
IMG_5755-2.jpg
IMG_5726 - BW.jpg
IMG_5719.jpg
IMG_5708.jpg
IMG_5710.jpg
IMG_5693.jpg
IMG_5684.jpg
IMG_5676.jpg
Wil jij ook STERKER, GEZONDER EN SIMPELWEG DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN? maak hieronder een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek EN ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!
In dit kennismakingsgesprek nemen we uitgebreid de tijd om te luisteren wie jij bent, waar je naar op zoek bent, welke blessures of tegenslagen je al meegemaakt hebt ect....
Boek nu je gratis kennismakingsgesprek
1 uur